10 redenen waarom je skileraar wilt worden in Oostenrijk

skileraar worden Oostenrijk

Skileraar worden is voor veel liefhebbers van wintersport een droombaan. Hierin kun je namelijk letterlijk van je hobby je werk maken! Iedere dag buiten in de sneeuw, anderen jouw favoriete sport aanleren en daarna lekker met een drankje op het terras. Klinkt ideaal toch? Is het ook. Twijfel je nog? In deze blog geef ik tien redenen waarom je skileraar wilt worden in Oostenrijk.

1. De bergen zijn je kantoor

Geen zin meer om iedere dag van negen tot vijf achter je bureau te zitten? Maak dan van de bergen je kantoor! Als je skileraar bent, hoef je geen computer meer aan te raken en heb je het allermooiste uitzicht van de wereld op je werk. 

2. Iedere dag buiten

Denk jij ook wel eens: eigenlijk kom ik veel te weinig buiten? Heel herkenbaar. De meeste mensen die werken of studeren in Nederland brengen het grootste gedeelte van hun tijd binnen door. Op kantoor en daarna in hun huis. Stel je eens voor hoe dat is als je het omdraait? Als skileraar sta je zo’n acht uur per dag lekker in de frisse lucht. Als dat niet gezond is, weet ik het ook niet meer. Met dit werk ben je nooit meer hele dagen binnen en kun je iedere dag van het zonnetje genieten. Wel insmeren, anders heb je zomaar de welbekende skileraren goggle-face.

3. Altijd lekker eten

In Oostenrijk barst het van het typische wintersport-eten. Van schnitzels tot gulashsuppe en van kaiserschmarrn tot germknödel. Bij de koffie neem je natuurlijk apfelstrudel met vanillesaus. En het beste nieuws? Als skileraar krijg je vaak korting in de restaurants op de piste. Dan kun je dus van het lekkere eten genieten voor een zacht prijsje. Of je er na een seizoen niet zat van bent? Nou… nee.

4. De allerleukste collega’s

Er zullen weinig banen zijn waar je met zoveel like-minded mensen werkt als in de skischool. Iedereen is enorm fan van wintersport, de bergen en skiën of snowboarden. Dat schept meteen een band. En zeg nou zelf? Wintersportliefhebbers zijn toch ook de leukste mensen die jij kent? Daar kan je als je skileraar wilt worden in Oostenrijk dus iedere dag mee samenwerken!

Lees ook
5 redenen om skileraar te worden in je tussenjaar

5. Op de piste in je vrije tijd

Heb je een middagje niks te doen of een dag vrij? Dan ligt het skigebied letterlijk om de hoek en kun je zelf gaan skiën. Vroeger droomde ik ervan om dichtbij de bergen te wonen zodat ik in mijn vrije tijd kon skiën, en als skileraar kan dat gewoon! Daarbij kun je in deze vrije uren ook nog eens aan je eigen ski-vaardigheden werken of juist iets heel nieuws leren: snowboarden als je een skiër bent of andersom! Nog een groot voordeel van skileraar worden in Oostenrijk.

6. Après-ski

Wintersport is natuurlijk onlosmakelijk verbonden met de après-ski. En laat dat nou net zijn waar skileraren óók erg goed in zijn. Soms alleen een biertje na de les, soms feesten tot diep in de nacht. Als je er geen zin in hebt hoeft het natuurlijk niet, maar in de après-ski is altijd een leuk feestje te bouwen met je collega’s. En het beste anti-katermiddel heb je ook meteen voor handen. niks bestrijdt een kater zo goed als de volgende dag weer in de frisse lucht op de piste staan.

Lees ook
Money talk: dit verdien je als skileraar (en dit geef je uit)

7. Je leert superveel

Als skileraar doe je ontzettend veel nieuwe skills op, die je ook in de rest van je carrière kunt gebruiken. Je leert om strakke organisatie te hanteren in je skiklasje, je leert met veel verschillende mensen om te gaan en samen te werken met collega’s in een team. En precies die vaardigheden kun je in later werk áltijd weer gebruiken.

8. Gratis extra taalles

Wat ook goed op je cv staat? Het spreken van een extra taal. Als je skileraar wordt krijg je een snelcursus Duits er gratis en voor niets bij. Bij de opleiding tot skileraar moet je Duits kunnen spreken, maar ook met de Duitse en Oostenrijkse kinderen in je klasje kom je daar niet omheen. En je hoeft niet met je neus in de boeken te zitten, want door het simpelweg te moeten spreken leer je ontzettend snel.

Lees ook
Zo goed moet je Duits zijn om skileraar te worden in Oostenrijk

9. Wonen en werken in het buitenland

Voor veel mensen een droom, maar werkelijkheid als je skileraar in Oostenrijk wilt worden: wonen en werken in het buitenland. Het is heel erg leuk en een ontzettend leerzame ervaring als je een tijdje in het buitenland hebt gewoond. Je ziet hoe dingen soms net even anders gaan dan in Nederland. Daarnaast ben je in het buitenland meer op jezelf aangewezen dan veilig thuis in Nederland. En juist even weg van alles en iedereen: een heerlijke ervaring!

10. Het skilerarenpak

Veel skiliefhebbers dromen er als kind al van: ooit een keer het skilerarenpak dragen. Je hebt aanzien, mensen kijken even extra lang als jij voorbijkomt en je hebt allerlei leuke voordelen als korting in de restaurants. Hoewel ‘het pak’ soms ook nadelen kan hebben, voelt het toch wel lekker om als een échte skileraar rond te lopen op de piste.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.